Dimenzije

Kako odabrati svoju velicinu odece?!

Pronalazenje prave velicine je jednostavno.

1. Princip merenja ramena

Kod merenja ledja vazna je sirina ledja.Pri merenju treba stajati uspravno. Merna traka neka bude paralelno sa podom i ne zatezite previse.

2. Princip merenja grudi

Dok nosite majcu, merite trakom najsiri deo prsa, pazeci da traka ide ravnomerno ispod ramena. Disite prirodno i ne izdizite svoje grudi. Traka treba da bude pripijena uz telo, ali ne stegnuta, potrebno je da samo lepo obuhvati deo tela koji merite. Neka vase ruke vise, pored tela. A neko od prijatelja vam moze pomoci i pravilno izmeriti obim pazeci pri tom da merna traka bude u paraleli sa podom.

3. Princip merenja struka

Za merenje struka zauzeti pravilan uspravan polozaj. Merenje odmah ispod pupka daje najbolji rezultat. Traka treba da bude pripijena uz telo, ali ne stegnuta, potrebno je da samo lepo obuhvati deo tela koji merite. Disite prirodno i ne uvlacite stomak.

6. Princip merenja kukova

Stanite uspravno i spojite pete zajedno i obaviti merenje. Traka treba da bude pripijena uz telo, ali ne stegnuta, potrebno je da samo lepo obuhvati kukove.

4. Princip merenja rukava

Duzina rukava se meri pocevsi od vrha ramena do prvog clanka palca na ruci. Pre merenja ruku obavezno saviti u laktu i tako meriti.

5. Princip merenja visine

Kod merenja visine zauzeti prav polozaj i meriti od vrha glave.

Za lakse razumevanje opisa pogledajte siluetu prednje i zadnje strane.

Pogledati vec upisanu velicinu i usporediti je sa grafikom ispod i utvrditi koju velicinu trebate naruciti.